Een dagje rust

Gisteren moest ik Kairos een handwasbeurt geven, althans dat vond ik. Hij was in mijn ogen te vies om er met gepaste trots naar te kijken laat staan in te rijden. Toen ik druk bezig was met de borstel-op-lange-steel, nam de overbuurman de gelegenheid te baat om even een praatje te komen maken.
Al snel kwam het gesprek op plannen die uitgesteld moeten worden of zoals in zijn geval noodgedwongen afgebroken zijn. Trevor en zijn vrouw Lisette hadden het plan opgevat om een reis van twee jaar te maken met hun camper, een Carthago. Zes maanden geleden hebben ze hun huis verhuurd en zijn ze aan hun reis begonnen.
Na een bezoek aan Spanje en Marokko waren ze in Portugal toen de pandemie uitbrak en moesten ze een besluit nemen. Terugkeren naar Nederland of “gevangen” zitten op een camping in Portugal.
Ze besloten tot het eerste. Met een onderverhuurd huis leek het erop dat ze nog lang in hun camper moesten verblijven. Echter, de Duitser aan wie zij hun huis hadden verhuurd, besloot vanwege de corona perikelen terug te keren naar Duitsland. Hierdoor kunnen ze binnenkort hun eigen huis weer gaan bewonen en plannen maken voor een nieuwe reis. Trevor geeft aan dat een lange reis nog steeds een wens is.

Ook zij hebben een bezoek gebracht aan Marokko … ik kan heel uitgebreid vertellen hoe dit deel van ons gesprek ging, maar te veel woorden doen afbreuk aan de kracht die Trevor uitstraalde op sommige momenten. Een krachtig nee schudden toen ik hem over ons inmiddels achterhaalde voornemen vertelde om met een reisorganisatie Marokko te bezoeken. Een glimlach en instemmend ja knikken op het moment dat ik zei dat we na een gesprek met een collega camperaar in Winterswijk, nu het idee hebben om met tweeën die reis te willen doen.
Vervolgens vertelde hij enthousiast over zijn ervaringen met betrekking tot hun reis naar Marokko. Veel aspecten kwamen overeen met de ervaringen van onze Winterwijkse gesprekspartner. Je bent nooit alleen; er zijn erg veel camperaars in de eerste maanden van het jaar, 80% van de camperaars zijn redelijke Engels sprekende én vriendelijke Fransen, de campings zijn goed en zo kan ik nog even doorgaan. Wat Trevor verder aangaf is dat zij zich met de Engelse taal prima konden redden. Nu moet ik wel zeggen dat Trevor en zijn vrouw hoofdzakelijk de westkust en het Atlas gebergte hebben bezocht. Wij willen ook het oosten en de Sahara zien, dus meer van het hele Marokko. We weten dus niet wie en wat we in die streken tegenkomen.
Trevor had de plaatsen die zij hadden bezocht en de campings waar zij verbleven net als de gegevens van de overtocht, bij zich. Hij bood aan om de informatie te delen, waarop ik natuurlijk geen nee zei! Dit wordt samen met informatie van de NKC de basis voor onze solo reis naar Marokko.

Vandaag voor ons een rustdag In Ittervoort. Lang geslapen en een beetje lummelen in en rond de camper. Ook dat kan als je geen haast of korte termijn plannen hebt.
Morgen vertrekken we naar het bij ons bijzonder geliefde en vertrouwde zuidlimburgs Heuvelland. In afwachting van 15 juni… >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties