Heckenroute

Gisteren hebben we bij de receptie van de camping nagevraagd waar we prettig kunnen fietsen. Je kunt in de omgeving waar wij verblijven veel fietsen, erg veel. Met de racefiets, mountainbike, E-Bike of zoals wij met onze b-bikes. Afhankelijk van je getraindheid en de uitdaging die je op enig moment wilt aangaan, kun je een route uitstippelen die bij je past voor dat moment.
Door de vele kilometers met de fiets én met Kairos sluipt de vermoeidheid in het lichaam. We kozen daarom voor een vlakke route vanuit Lienen over een afstand van 35 kilometers, een rustige dag. Niet opgeteld bij deze kilometers zijn die naar Lienen en terug naar de campimg. Over de heuvelrug of via Bad Iburg is dan de vraag.
Wij kozen ervoor om de heenweg over de heuvelrug te gaan, een mindere beklimming dan vanaf Lienen en aan het eind van de tocht via Bad Iburg te rijden. Al met al toch weer 55 kilometers.

De Heckenroute is vlak en voerde ons langs akkers en door bossen, een enkel dorp aandoend. En inderdaad een route voor allen. Althans voor iedereen die in Nederland 35 kilometer kan fietsen, kan dit ook hier doen, in het Teutoburgerwald.
Ondanks de wat eenzijdige omgeving, hebben we genoten van de tocht. De koren- en graanvelden met af en toe wilde bloemen, vervelen ons niet zo snel. Ik kan me daarentegen heel goed indenken dat niet iedereen zo zou genieten van veel van hetzelfde. Daarom slechts één foto. Deze bevestigt enigszins het ontbreken van de veelzijdigheid van het landschap. Maar het moet nogmaals gezegd worden, ondanks het wat eentonige landschap hebben wij gewoon weer genoten.

Veel van hetzelfde, maar ons het verveelt niet

Aan het eind van de, soms door de begroeiing onduidelijke, bewegwijzerde route staan we weer in Lienen en besluiten om direct door naar Bad Iburg te rijden om daar een extra stop te doen voor een ijsje; hebben we verdiend, denken we.

Bad Iburg, een stad in Niedersachsen. Vanuit onze slaapplaats net over de grens met Nordrhein-Westfalen. En ook weer zo’n stad met een rijke historie en onduidelijkheid over het ontstaan. Een gegeven is dat de stad zijn bestaansrecht ontleent heeft aan het kasteel Iburg.
Wat mij verder is opgevallen en niet alleen tijdens deze reis, is dat vanaf het moment dat het christelijk geloof een rol gaat spelen in een stad of gebied, de geschiedenis nauwkeuriger dan voor die tijd is beschreven. Ik weet dat het algemeen bekend is dat schrijven een monnikenwerk was. Letterlijk en in die tijd tevens figuurlijk.

Na het ijsje en enkele foto’s van het kasteel Iburg en de vijver, is het tijd om terug te keren naar Kairos. Tijd voor een lekker Belgisch biertje dat we nog in de koelkast hebben staan. Vanavond gaan we in het restaurant van de camping een schnitzel Weiner Art verorberen en onderwijl samen de afgelopen weken nabeschouwen en genieten van weer vele nieuwe herinneringen.

Het was geweldig. Een andere conclusie bestaat niet! Morgen via een toeristische route naar huis en plannen maken voor de volgende reis. We hopen dat jullie genoten hebben van onze verhalen en ons blijven volgen!

Zum Wohl!

Graag tot ziens!!!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dennis
Dennis
zondag 28 juni 2020 17:22:07

Super leuke verhalen vaders! Dat jullie saampjes veel mooie reizen mogen maken ❤️