Holperdorp

Een voorspoedige reisdag vandaag. Enkele Baustellen onderweg, maar ondanks de drukte leverde dit niet veel vertraging op en geen files. Als iedereen tijdig zijn snelheid aanpast en niet tot het aller, allerlaatste moment wacht met invoegen, dan gaat een overgang van drie naar twee rijbanen vloeiend en sta je niet stil.
9:00 uur vertrek. Vers water ingenomen, het vuile water gestort. Goed gemutst leggen we de eerste kilometers af, de Elbe achter ons latend. We zijn onderweg naar ons laatste reisdoel deze vakantie, het Teutoburgerwald. Voor de laatste twee nachten hebben we een leuke camping uitgezocht. Camping Eurocamp te Lienen, Holperdorp om helemaal nauwkeurig te zijn. 5 km west van Bad Iburg.

Om 13:00 uur rijden we de camping op en in een mum van tijd zitten we aan de lunch. Om na de lunch niet in te kakken, springen we op de fiets om de laatste boodschappen te doen. In het eerder genoemde Bad Iburg. Vervolgens rijden we door naar Lienen. Ook nu zijn we weer blij verrast over de schoonheid van het landschap. Glooiende velden, heuvelruggen, grote en oude boerderijen en de vakwerkhuizen.

Na Lienen moeten we over een heuvel om terug te komen op de camping. De weg is geasfalteerd en de haarspeldbochten nemen we daarom lachend. We zijn wel wat gewend. De afgelopen dagen hebben we voldoende hoogtemeters gemaakt, maar zeker de in vele jaren opgedane ervaringen in de heuvels van Limburg en de Belgische Voerstreek, komen nu goed van pas.
Na terugkeer maken we plannen voor morgen. Het wordt een relatief vlakke fietstocht zuid van Lienen, de zogenaamde Heckenroute.

De rest van de avond genieten van de zon en de heerlijke temperatuur. En op het menu vanavond: pannenkoeken!

Fijne avond en tot morgen >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties