Regen en files

Nog even terug naar gisteren, terug naar Rügen. Ik heb in mijn verhalen gekscherend afgegeven op de kwaliteit van de fietspaden, de hoogteverschillen met een glimlach verdoemd, en de schoonheid van al dat, geroemd. Vandaag hebben we een ander deel van het eiland gezien. Via een grote omweg, om maar zoveel mogelijk te kunnen zien, zijn we van het eiland vertrokken. De indruk die we hadden en vandaag nog maar eens is bevestigd, is dat Rügen een eiland is waar wij zeker terugkomen. Nu niet voor enkele dagen, maar voor een langere periode. Enkele weken toch zeker. En in dezelfde periode of vroeger. Kijkend naar het grote aantal toeristen, verwacht ik dat het in het hoogseizoen wemelt van de toeristen. En dat het dan voor ons niet leuk is. Wij houden het vooralsnog op enkele weken in mei en juni, een gezellige drukte.

Vandaag weer onderweg. Het Teutoburgerwald geeft de TomTom aan. Wel weer een behoorlijke afstand af te leggen in de regen die in grote hoeveelheden het wegdek schoonspoelt. Op het moment dat we Rügen afreden, begon het te regenen. En het hield aan tot 50 kilometer voor Hamburg.
Op de TomTom zien we dat rondom Hamburg een file staat met een vertraging van 40 minuten. Een alternatieve route bespaart ons 20 minuten. Nog steeds acceptabel. Ineens zien we dat de TomTom aangeeft dat de 40 minuten opgelopen is tot 80 minuten. Het alternatief bespaart de helft van deze tijd. Een besluit is snel genomen, we verlaten de snelweg en gaan op zoek naar een plek voor de nacht.
Stove aan de Elbe is het geworden, Campingplatz Stover Strand International. Morgen rijden we verder richting het Teutoburgerwald om daar de laatste dagen van deze 18-daagse trip door te brengen >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties