Rijn, Donau, Drei-Flüssen-Stadt Passau en Villach

Het is maandag en we genieten weer van Kairos, zijn geurtjes, de beperkte ruimte en elkaars gezelschap.

Na een lang en erg druk weekend Almere waar ik als Technical Official acte de presence moest geven bij het door Corona uitgeklede World Triathlon Worldchampionship Multisport. Gelukkig uitgekleed, want de drieëneenhalve dag was lang genoeg!

Na een goede nacht en de laatste voorbereidingen vertrokken we richting Kroatië. Het was al halverwege de middag en daarom wilden we niet verder dan Koblenz rijden. Zo geschiedde. Königswinter, een stadje aan de Rijn ten zuiden van Bonn met een gezellige uitstraling. Leuke terrassen aan de oever van de Rijn en typisch karakteristiek Duitse gevels. De camperplaats was niets meer dan een veld achter het station. Niet gezellig en misschien daarom gratis. Voor een overnachting op reis naar verder? Prima!

Wat hebben Louis Davids en Johan Strauss met elkaar gemeen? Ik zou zo direct ook geen verband kunnen leggen. Als je echter beseft dat we maandagavond aan de Rijn stonden en dinsdag op weg gaan naar de Donau, dan is de link snel gelegd. Ja zoo’n reisje langs den Rijn, Rijn, Rijn leidt ons na ruim 500 kilometer toch maar mooi naar Wörth An der schönen blauen Donau.

Wederom een camperplaats die we niet uitgezocht hebben vanwege zijn aantrekkelijkheid. Praktisch, veilig en niet duur zijn tijdens het reizen de kernwaarden waarop we selecteren, tenzij we langer dan een nacht willen blijven. Weer een overnachting voor het bedrag van € 0,00 met zelfs een natuurbad in de achtertuin! Wel weer wat last van vervelende geluiden. Dit keer van een vrachtwagen die de hele nacht zijn generator liet lopen en van vroeg startende buschauffeurs die hun bussen rond 05:00 uur gereedmaakten voor de eerste klanten.

Op woensdag willen we diep in Oostenrijk zitten, zodat we donderdag vroeg op de dag in Kroatië aankomen. Toch weer een dag van ruim 400 kilometer en een tussenstop in Passau, de Drei-Flüssen-Stad. Een kort bezoek om te zien waar de Ilz, de Inn en de Donau samen verder gaan als Donau. Waarom na het samenkomen van de drie stromen de rivier Donau heet zal wel te maken hebben met de lengte van de afzonderlijke stromen stroomopwaarts voor het samenvloeien.

Vanwege onze reis willen we niet lang in Passau blijven. Enkele foto’s rijker en het idee om ooit terug te komen, rijden we verder richting Oostenrijk. Villach onze bestemming. Tweeendeeertig jaar geleden hebben we Villach voor het laatst bezocht. Dennis was een ukkie van anderhalf jaar oud. Toen stonden we in Ossiach aan de Ossiacher See. Onze eisen die we aan ons verblijf stelden waren destijds hoger dan vandaag de dag. Camping Gerli is nu niet bepaald het toonbeeld van modernisering. Maar ach, de toiletten en douches zijn schoon en werken. Landstroom, 16A, zit bij de prijs in. Weer prima voor een nachtje.

Morgen hopen we Kroatië te bereiken. Maar daarvoor moeten we door het mooie Slovenië. Ik durf niet te zeggen waar we morgen staan >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties