Een rondje Halderberge

Een stralende Hemelvaartsdag en de eerste zomerse dag van 2020! En dat in een periode waarin we nog steeds de opgelegde beperkingen – steeds minder weliswaar – moeten accepteren. Kortom een dag waarvan we weten dat Nederlanders de regels overtreden. Het is dus wachten op het nieuws dat handhavers hebben moeten ingrijpen. En zo geschiedde.
Nu maar hopen dat het gedrag van deze kleine groep in de nabije toekomst geen nadelige gevolgen heeft voor de vrijheid van de meer gezagsgetrouwen.

Hemelvaartsdag 2020 gaat voor ons de boeken in als de dag dat we de gemeente Halderberge per fiets hebben verkend. Een rondje door de vijf dorpen die sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 deze gemeente vormen. In volgorde van doorkomst, en zeker niet van belangrijkheid, een opsomming: Oudenbosch, Oud-Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en Hoeven.
Leuke stekjes die herinneringen opriepen. In mijn jeugd, hoofdzakelijk tijdens mijn middelbare school periode, heb ik met regelmaat de omgeving bezocht voor feestjes, kalverliefdes en andere vriendschappen.

Het laatste dorp dat we aandeden en waar we mijn moeder bezochten is Hoeven. Bekend van de campings, het bosbad, het seminarie en de jaarlijkse autozegening. Sinds 1927 een jaarlijks terugkerend ritueel. Wil je meer weten over deze traditie en Christoffeldevotie? Bezoek deze pagina!
Bosbad Hoeven, in mijn jeugd een begrip in de verre omgeving en voor camperend Nederland. En een plaats waar je wilde zijn. In het seizoen, tijdens de vakanties, waren wij er dagelijks. De grote speeltuin met de vele speeltoestellen en de verschillende zwembaden boden veel vertier. Bosbad bezoeken gaf je een groot gevoel van vrijheid. En zo is het schijnbaar nog steeds vandaag de dag…

Met de vrijheid in gedachten kijken wij uit naar morgen >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties