Waarom toch onderweg?

In een tijd waar iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, gaan wij toch eropuit. Natuurlijk speelt het mooie weer hierbij een rol. Maar ook het genieten van het buitenleven, even weg van de dagelijkse sleur en het even ontvluchten van de Corona nieuwsvoorziening. Ontvluchten kun je deze pandemie overigens niet, want op de campings en camperplaatsen waar wij staan zijn de voorzieningen gesloten. Geen douche en toilet, alleen innemen van drinkwater, storten van het “grijze” water en het legen van het chemisch toilet is mogelijk. Voor een camperaar geen enkel probleem, omdat de voorzieningen aan boord zijn.

Voor ons is het uitproberen van onze nieuwe camper de belangrijkste reden om deze reis te ondernemen. Niemand weet hoe lang de lockdown, in welke vorm dan ook, zal duren. Wat zeker is, is dat de garantie periode van de camper en alle aangekochte kampeerspulletjes na twee jaar echt voorbij is.

Ook het begrip “Camping is vol” heeft in deze tijd een andere betekenis gekregen. Het betekent namelijk niet dat alle beschikbare plaatsen worden bezet, maar dat het maximale aantal plaatsen berekend is volgens de RIVM richtlijnen. Op de camping waar wij heen gaan is de bezetting om en om.

Zo vertrokken we zaterdag 25 april richting Gaasterland in Friesland. Maar niet voordat we de naam van ons huis op wielen zijn naam hebben onthuld: KAIROS. Zichtbaar op de achterzijde en rechterzijde van de camper.

Camping De Braamberg is de eerste bestemming voor drie nachten. Een SVR camping in een mooie omgeving grenzend aan een vierhonderd jaar oud bos, het Rijsterbos, met mooie wandelpaden en dito routes. Het IJsselmeer is op twee minuten lopen. Het, gesloten, strandpaviljoen biedt een fraai uitzicht over het water. En het strandje is een plekje dat garant staat voor recreatie op kleine schaal voor jong en oud. Vanzelfsprekend pas wanneer het land het normale ritme heeft terugverkregen en de mensen hun plaats hierin weer hebben gevonden.

Veel hebben we deze dag niet gedaan. Wat geluierd in de zon, de noodzakelijke boodschappen en een korte avondwandeling langs het IJsselmeer en door het bos. Zondag 26 april >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties