Wapse, here we come!

Gisteren geen zin om tijd vrij te maken voor het verslag van de dag. Andere zaken hadden simpelweg voorrang. Lezen, wandelen en een film kijken. En er valt ook niet zoveel te vertellen over deze dag. Desondanks een poging.

De dag begint somber en de voorspelde regen is aanstaande. Wij vertrekken naar onze volgende plek, Wapse. Een esdorp in het noorden van Drenthe grenzend aan het Drents-Friese Wold. Een uur na het ontwaken rijden we weg. Ook weer zo’n voordeel van een camper. Niets inpakken, opruimen of iets dergelijks. Slechts controleren of de kastjes, de ramen en de luiken gesloten en vergrendeld zijn. Stroomkabel binnenhalen, de grijs water tank legen en we zijn onderweg. Op het moment dat we vertrekken komt de regen, vandaag onze metgezel tijdens de korte reis, voorzichtig uit de lucht vallen. Alsof de druppels bang zijn om de gortdroge grond te bevochtigen. Niet veel later hebben ze jammer genoeg de schroom van zich afgegooid en begint het harder te regenen, maar dat terzijde.

De snelwegvrije route brengt ons door Friese en Drentse dorpjes en we genieten van een afwisselend landschap. Jammer van de regen. Het frisse lentegroen en het geelgekleurde raapzaad ogen vrolijker en stralen meer met zonneschijn.

Na enkele stops – boodschappen doen, koffie drinken en lunchen – rijden we Wapse binnen. Camping Het Noordenveld staat al aangegeven. Een jonge camping of een die een complete opknapbeurt heeft gehad. De camping heeft eenenzeventig plaatsen. Tweeëndertig plaatsen voor tenten, caravans en campers met privé sanitair. Een Pipo wagen, vijfendertig normale plaatsen en drie camperplaatsen, waarvan er slechts een verhuurd mag worden. Aan ons. De plaats is bestraat en ligt waterpas.

Meer dan een kort rondje over de camping en later die middag een wandeling van ruim vijf kilometer in de omgeving, doen we niet. Een rustige dag die we afsluiten met een goed glas rode wijn en het kijken naar een Noorse tv-serie.

Dag twee in Wapse staat in het teken van veel natuur. Het Drents-Friese Wold >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties