Het is zover…

25 maart 2020

Een stralende dag, deze laatste woensdag van maart 2020. Een dag waarop we eigenlijk terug zouden komen van een korte vakantie met vrienden. Eigenlijk, want de horeca op Ameland was gesloten. Zoals bijna de hele wereld op slot zit. En dat allemaal door een microscopisch klein beestje, COVID-19, een stam (zeg ik dat goed?) uit de beruchte Corona virus familie. Net als de oudere broer SARS, dodelijk voor een grote groep mensen.

Ons bezoek aan Ameland hebben we uitgesteld totdat het weer kan.

Een stralende dag door een strak blauwe lucht. En stralend, omdat wij vandaag onze Sunlight T68 XV Edition, een jubileum editie, mogen gaan ophalen. Aan het eind van de middag zijn wij trotse bezitters van een hele mooie camper. Een moment waar we enkele maanden naar uit hebben gekeken.

De levering stond gepland voor april dit jaar. Eind januari kreeg ik het eerste telefoontje van Henk Booij met nieuws over onze camper. April wordt maart en zou weleens februari kunnen worden. Hoewel Joke en ik februari wel erg vroeg vinden, waren we opgelucht dat de levering geen vertraging oploopt.

Dan ontvang ik het tweede telefoontje van Henk, het moet eind februari zijn geweest. De camper staat bij hem in Almere en wacht op het laatste onderdeel, het multimedia & navigatie systeem. Dit systeem wordt apart van de camper geleverd en door de dealer ingebouwd. Zoals tegenwoordig vrijwel alles wordt geproduceerd in China, is het met dit systeem niet anders. En China zit potdicht vanwege COVID-19.

Vrij snel na ons laatste contact, zie ik weer Henk Booij op mijn telefoonscherm verschijnen. Henk is niet bij de pakken neer gaan zitten, maar is zijn netwerk gaan benaderen op zoek naar multimedia systemen. En met succes! En dan de vraag of wij instemmen met een nieuwer multimedia systeem dan oorspronkelijk voorzien was. Na een snelle zoektocht op het internet en een vergelijkend warenonderzoek, was het antwoord een kort en overtuigend ja. Kortom, de camper wordt vandaag aan ons geleverd.

Met gemengde gevoelens zitten we vroeg in de middag in de showroom van Booij Dethleffs Centre in Almere-Buiten. In een tijd waarin we dagelijks geconfronteerd worden met weer veel slachtoffers van Corona en waarin je geacht wordt uitsluitend je huis te verlaten als dit echt niet anders kan, past geen uitbundigheid. Desalniettemin nemen wij vandaag onze camper in ontvangst en gaan we hem uitproberen op een camping in de buurt. Uitvinden waar alles moet liggen, ontdekken hoe het werkt en ondanks de ellende in de wereld, genieten van ons tweede huis.

Na een zeer uitgebreide en duidelijke uitleg op een COVID-19 verantwoorde wijze over de werking van alle componenten aan boord van de camper is het moment gekomen van de tenaamstelling. Na enkele minuten krijgen we het formulier waarop staat dat de camper nu echt van ons is!

Nu nog bij de dealer en bijna ons eigendom

Nadat de laatste formaliteiten zijn afgerond, mag ik instappen en de eerste kilometers rijden met onze nieuwste aanwinst. Achter Joke aan richting buurtschap Holk nabij Nijkerk. Joke in onze, met dingen voor de camper, volgeladen auto. Op de camping gaan we al deze dingen een plekje geven.

Van 25 maart tot en met 28 maart stonden we op Camping Coterlet en hebben we uitgevonden waar alles en vooral hoe het moet liggen. Hebben we genoten van de zon, geproefd aan een reizend bestaan en de koude nachten voor lief genomen.

Genieten op de camping én van een prachtig huis op wielen

De start van vele mooie momenten met Kairos!

You may also like...

Reacties zijn gesloten.