Kessel, een romantisch stadje aan de Maas

Een titel die je ziet als je de bebouwde kom van deze, ruim achthonderd jaar, oude stad binnenrijdt. Een dorp of stad – in 1312 kreeg Kessel stadsrechten – waar we van collega camperaars positieve berichten over hoorden. Gevoed door nieuwsgierigheid zetten we koers richting deze voormalige noordlimburgse gemeente. Camping Den Aonstoot is de komende twee nachten onze basis van waaruit we de omgeving gaan verkennen.

Overigens is deze reis na ons uitstapje naar Arcen niet de eerste reis die we weer ondernemen. We zijn tussendoor op visite geweest bij vrienden in Etten-Leur en hebben vier nachten op camperplaats Jachthaven De Turfvaart gestaan. We hebben ook ons geliefde Zuid-Limburg bezocht en stonden daar op de camperplaats van de Marina Maastricht. Heerlijk fietsen langs de Maas en in Belgisch Limburg, genieten van de rust en schoonheid van Maastricht op een terras net buiten het centrum.
Vorige week, tot slot, zijn we drie nachten naar Oudenbosch geweest. Niet om net als vorig jaar de Basiliek te bezoeken of mijn oude school te bekijken. Nee, dit jaar stond ons bezoek aan camperplaats Het Oude Bossche Veld in het teken van een uitstapje met mijn 86-jarige moeder. Toen we haar dit een tijd geleden voorstelde, was ze gelijk erg enthousiast. En keek ze er vanaf dat moment naar uit. Een toer over een van de Zuidhollandse eilanden en door Zeeland.

De eerste stop, koffie drinken, was Willemstad. Op een parkeerplaats met uitzicht op de haven werd de koffie vers gezet.
In Willemstad heeft mijn moeder heel wat tijd doorgebracht. Op de fiets samen met mijn vader, een oom en tante of gemotoriseerd met de kleinkinderen. Op de momenten dat onze kinderen of de kinderen van mijn zus bij mijn ouders logeerden, werd steevast een tocht naar deze vestingstad ondernomen. Tijdens het koffiedrinken werden herinneringen aan deze bezoekjes met een glimlach ter sprake gebracht.

Na Willemstad zetten we koers naar Ouddorp. Dit Zuidhollandse dorp op Goeree-Overflakkee was in de zomer van 1968 de plaats waar wij als (nog onvolledig) gezin onze eerste vakantie vierden. In een directiekeet van de Heidemaatschappij waar mijn opa destijds werkte sliepen we met zijn allen. Een vakantie waar ik mij nog flarden van kan herinneren. De bewaard gebleven foto’s vertellen het volledige verhaal van deze vakantie.
Vervolgens naar een van de walhalla’s van een camperaar: de Brouwersdam. Lunch. En zeehondjes spotten en genieten van de Noordzee en de krachtige wind.

Na deze stop ging de toer via Renesse en de Oosterschelde kering verder. Walcheren, het Vebenabos. Heel veel jaren was vakantiehuis 36 van het Vebenabos het toneel van de zomervakantie. Een vakantiepark in Koudekerke onder de rook van Vlissingen en grenzend aan het wat bekendere Dishoek. Op de parkeerplaats naast de supermarkt parkeerden we de camper en gingen we te voet op verkenningstocht naar “onze” vroegere vakantiewoning. Aan de buitenzijde onveranderd, de muren iets witter of iets schoner misschien, maar verder onveranderd. Identiek aan de woning zoals ik deze begin jaren 80 van de vorige eeuw voor het laatst had gezien.
Na een kop thee gedronken te hebben in de camper en weer veel herinneringen opgehaald te hebben, zetten we onze trip voort. Via de Grevelingendam – ook weer zo’n plek waar mijn ouders met de kleinkinderen veel tijd doorgebracht hebben – in de haven van Steenbergen een laatste stop voordat we in Hoeven mijn moeder thuis brachten.

Nieuwe herinneringen gemaakt door veel oude herinneringen op te halen. Kortom een geweldige dag!

Terug naar nu! Kessel. Morgen meer over Kessel en omgeving! Morgen is het weer tijd voor nieuwe herinneringen >>

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther
Esther
zaterdag 12 juni 2021 08:14:27

Geweldig omschreven weer Rom . . En inderdaad ons ma erg genoten van deze bijzondere dag.
Ik wens jullie weer een fijn vakantie en wacht weer af op de mooie verhalen van jullie.
Fijne vakantie en geniet!!!

Jenny
Jenny
zaterdag 12 juni 2021 09:56:39

Wat is het ook fijn dat sommige dingen gewoon niet veranderen!!! We gaan jullie zeker volgen en genieten zo op afstand met jullie mee!! Dikke zoen van ons allen uit Ommen❤️.